Fradrag vi dækker

Her kan du læse om nogle af de fradrag vi dækker.

Hvad er et fradrag?

Hvad er et fradrag?

Et fradrag er et beløb, som du kan trække fra i skat. Det vil ofte enten være udgifter, som du kan trække fra din indkomst og dermed betale skat af et mindre beløb, eller også kan det være beløb som du må tjene skattefrit. Det vil sige at du ikke skal betale skat af beløbene. Man kan derfor sige at fradrag gør, at du skal betale mindre i skat af det du tjener.

Der findes forskellige typer af fradrag og her på siden vil vi gennemgå de forskellige typer. Det er vigtigt at man kender forskellene på fradragene, for mange af dine fradrag skal du selv indberette, mens nogle bliver indberettet af dit arbejde eller af din bank.

Hvad er et personfradrag?

Alle personer i Danmark har ret til personfradraget, som også kendes som bundfradraget. Personfradraget bliver trukket fra din årlige indkomst og det betyder, at du betaler skat af et mindre beløb. Personfradraget bliver automatisk indberettet til Skat.

  • For personer over 18 år er personfradraget i 2021: 46.700 kr

  • For personer under 18 år er personfradraget i 2021: 36.900 kr

Hvornår kan jeg få kørselsfradrag/befordringsfradrag?

Hvis du har længere end 12 km til dit arbejde, så kan du blive kompenseret for udgifter som du bruger på at transportere dig på arbejde og hjem igen. Det er lige meget om du kører i din egen bil, cykler eller om du tager det offentlige. Kørselsfradraget er et af de fradrag som man selv skal indberette til skat.

Du kan kun få kørselsfradrag for de dage hvor du har været på din arbejdsplads, så hvis du har arbejdet hjemmefra mens der har været Corona, så kan du ikke få lige så meget i fradrag.

Hvad er et beskæftigelsesfradrag?

Beskæftigelsesfradraget er for alle der har et arbejde. Beskæftigelsesfradraget ligger på 10,6 % af din løn. Du kan dog maks få 40.600 kr om året i beskæftigelsesfradrag i 2021. Beskæftigelsesfradraget bliver trukket fra din årlige løn inden du betaler skat, og dermed betaler du skat af et mindre beløb. Det er samtidig et af de fradrag som automatisk bliver indberettet til Skat.

Hvornår kan jeg få rejsefradrag?

Hvis du er væk fra dit hjem i over 24 timer på grund af dit arbejde, så har du ret til fradrag, med mindre at din arbejdsplads dækker dine udgifter. Fradrag er for kost, logi og småfornødenheder, så selvom dit arbejde dækker udgifter for kost og logi, så kan du stadig få fradrag for dine udgifter til småfornødenheder såsom vand, kaffe eller snacks.

Kan jeg få fradrag for fradrag for donationer?

Du kan få fradrag for donationer til velgørende formål. Du kan maksimalt få 17.000 kr i fradrag.

Du kan få fradrag for donationer til velgørende foreninger, fonde, foreninger såsom sportsforeninger, og religiøse institutioner.

Fradraget bliver trukket automatisk hvis du har givet foreningen dit CPR-nummer. Det kan være de har det fordi du allerede er medlem.

Hvis du ikke har givet dit CPR-nummer skal du selv indberette din donation, så du kan få fradrag, og det er derfor vigtigt at du kan dokumentere den.

Bemærk at du ikke kan få fradrag for kontingenter til foreninger.

Hvad er et rentefradrag?

Dit rentefradrag tillader dig at betale mindre i skat, når du låner penge af banken eller et realkreditinstitut.

Bemærk at du ikke kan få fradrag for kviklån, sms-lån eller mobil-lån.

Kan jeg få fradrag for reparationer på mit hjem?

Håndværkerfradraget er blevet hævet i 2021 så du kan få 25.000 kr i fradrag for reparationer til din bolig. Det er vel og mærke 25.000 kr pr person der ejer boligen, så hvis I er 2 om at eje, så kan I få fradrag for 50.000 kr.

Fradraget er hævet, så man kan få lavet klimavenlige forbedringer til sin bolig.

Det er vigtigt at fremhæve at det kun er håndværkernes løn du kan få fradrag for. Du kan ikke få fradrag for udgifter til materiale eller andet.