Gratis guide - Sådan får du 2.728 kr. tilbage i skat

Find dine fradrag
Rejsefradrag

Rejsefradrag

Fradrag for kost, logi og småfornødenheder i forbindelse med dine arbejdsrelaterede rejser.

Hvornår kan jeg få rejsefradrag?

Hvis din arbejdsgiver ikke dækker dine rejseudgifter i forbindelse med arbejdet eller udbetaler skattefri godtgørelse, kan du få fradrag for kost, logi og småfornødenheder.

Hvad er satserne for rejsefradrag?

Du kan vælge enten at beregne dine rejsefradrag ud fra standardsatser eller få fradrag for dine faktisk dokumenterede udgifter. Se de senest opdaterede standardsatser nedenfor:

Satser (pr. døgn) 2020 2019
Logi 223 kr. 219 kr.
Kost og småfornødenheder (lønmodtagere) 521 kr. 509 kr.
Kost for turistchauffører (i Danmark) 75 kr. 75 kr.
Kost for turistchauffører (i udlandet) 150 kr. 150 kr.

Hvad er betingelserne for at modtage rejsefradrag?

Du skal leve op til følgende betingelser for at kunne modtage rejsefradrag:

  • Du skal overnatte uden for hjemmet i forbindelse med rejsen.
  • Rejsen skal vare i mindst 24 timer.
  • Din arbejdsgiver dækker ikke dine udgifter.
  • Din arbejdsgiver udbetaler ikke skattefri rejsegodtgørelse.
  • Du udlejer ikke din bolig, mens du er bortrejst.

Kan man få rejsefradrag, når man er selvstændig?

Som selvstændig er der ingen beløbsgrænser, når du tager fradrag for dine dokumenterede udgifter. Hvis du benytter standardsatser er beløbsgrænsen på 28.600 kr. for selvstændige i 2020.

Ved B-indkomst skal du ikke benytte standardsatserne, men bruge dine dokumenterede udgifter. Dette kan du blandt andet få hjælp til med TaxMate Freelance.

Kan man få rejsefradrag ved arbejde i udlandet?

Ja, du kan godt modtage rejsefradrag ved arbejde i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at dit årlige rejsefradrag inklusiv andre fradrag, der vedrører lønnen i udlandet, ikke må overstige 28.600 kr. i 2020.

Skal man fremvise dokumentation for at få fradrag for småfornødenheder?

Nej. Man skal ikke fremvise dokumentation for at få rejsefradrag for småfornødenheder. Formålet med småfornødenhederne er netop, at du skal kompenseres for de små udgifter, du har undervejs på din rejse, som du ikke altid har husket at få en kvittering for.

Kan jeg få rejsefradrag selv om kost og logi var dækket?

Ja, du kan godt få rejsefradrag selvom din virksomhed har dækket udgifterne til kost og logi. Når overnatter uden for eget hjem gennem sit arbejde, kan man godt få rejsefradrag selv om man har fået dækket sine faktiske udgifter til kost og logi af virksomheden. Dette skyldes, at skat ikke forventer du gemmer alle små regninger, hvis du har købt en kop kaffe eller noget tyggegummi. For at du ikke skal bekymre dig om at beregne, det præcise beløb for dine små køb, kan du tage et fast beløb pr. time, som du har været væk hjemme fra, så længe den samlede tur har været over 24. Dette gælder dog ikke, hvis du har modtaget en skattefri rejsegodtgørelse svarende til beløbet for småfornødenheder.

Skattefri rejsegodtgørelse - hvad er det?

En skattefri rejsegodtgørelse er et beløb som du modtager af din virksomhed, når du har været ude at rejse. De fleste kender det som diæter. Hvis du fx er ude at rejse gennem en længere periode, og du modtager diæter vil du typisk modtage et fast antal kr. pr. døgn.

Er der et makimalt beløb for rejsefradraget årligt?

Ja! Der findes en begrænsning for, hvor stort et beløb du må fratrække årligt i rejsefradrag. Rejsefradrag 2021 er begrænset til at være maksimalt 29.300 kr. pr. år. Du kan ikke få rejsefradrag for beløb der overstiger de 29.300. Du behøver dog ikke være bekymret for, at du får indberettet for meget på din årsopgørelse. Skat har nemlig lagt en begrænsning ind for, hvor meget du kan fratrække, som automatisk sørger for, at du ikke får for meget i fradrag.

Yderligere vejledning og information

For mere uddybende og fyldestgørende information, se vejledning om rejsefradrag på skat.dk eller den juridiske vejledning.

Få dine fradrag og spar penge i skat

Opret gratis konto. Kom i gang på 2 minutter.

Prøv nu