Derfor er det godt at vide hvad man selv kan gøre for at få styr på sin skat.
Få styr på dine informationer på Skat's hjemmeside
Skat.dk er skatteforvaltningens digitale indgang til selvbetjening og det er her du kan finde vejledning om skatter og afgifter. Det er også her du retter i din forskudsopgørelse og årsopgørelse. Og det er faktisk den vigtige del af hjemmesiden for borgerne. For som tidligere skrevet, så er det danske skattesystem automatiseret og digitalt, og det er i forskudsopgørelsen og årsopgørelsen, at du kan indberette de oplysninger om din indkomst, som andre institutioner ikke indberetter til skat for dig.
Hvilke informationer bliver indberettet for mig?
De skatteinformationer der automatisk bliver indberettet til skattestyrelsen, kommer fra institutioner såsom banker, eller fra din arbejdsgiver. Banker indberetter eksempelvis informationer om dine lån, samt renter som du kan få fradrag for. Din arbejdsgiver indberetter din skattepligtige indkomst og det er den du betaler skat af. Det er også gennem din indkomst at du kan få fradrag såsom bundfradrag og beskæftigelsesfradrag.
Hvilke informationer skal jeg selv indberette?
På skats hjemmeside findes en udførlig selvbetjening og vejledning om skatter og afgifter, men det kan for mange være svært at finde rundt i den alligevel.
Kørselsfradraget, eller befordringsfradraget, er et velkendt fradrag som mange danskere hvert år retter i, i deres årsopgørelse. Mange danskere har mere end 12 km på arbejde og dermed kan de få kørselsfradrag.
Håndværkerfradraget er et andet fradrag som mange kender, som er et fradrag der gives hvis du har udgifter til forbedringer på dit eget hus.
Fælles for begge disse fradrag er, at de er en støtte til udgifter du har til forbedringer og til at komme på arbejde. Så en god huskeregel når man skal indberette informationer til skat er at hvis man har udgifter i forbindelse med sit arbejde eller til forbedringer til dit hjem, så kan man med stor sandsynlighed få fradrag. Rejsefradraget er et andet eksempel på udgifter til dit arbejde som du kan få fradrag for.
Kontakt os hvis du har spørgsmål om din skat
Hvis du vil vide mere om skat og fradrag kan du følge med på vores blog, hvor vi skriver om råd og vejledning til din skat. Du er også velkommen til at tage vores gratis guide, hvor du kan finde fradrag som du måske ikke vidste at du havde ret til.