B-indkomst - Det skal du være opmærksom på

B-indkomst - Det skal du være opmærksom på

Hvis du har 2 indkomster eller bliver betalt i honorarer, så skal du kender reglerne for B-indkomst og B-skat.

Hvad er B-skat og B-indkomst?

Når du arbejder og tjener penge, skal du betale skat. Hvis du eksempelvis er selvstændig, freelancer med varierende arbejdsopgaver, eller hvis du får honorarer for dit arbejde, har du en såkaldt B-indkomst, fordi du selvstændigt sender regninger for dit udførte arbejde. Og B-indkomsten skal du betale B-skat af.

Når man har en B-indkomst får man ofte sin løn udbetalt på skæve tidspunkter og ikke fast hver måned. Derfor kan det være svært at sørge for at man betaler den rette skat af sin indkomst.

Hvem skal betale B-skat?

Som freelancer eller selvstændig har du ikke nogen anden chef end dig selv til at holde styr på din skat. I modsætning til A-skat, der automatisk bliver fratrukket dine indtægter, vil det sige, at det er dit eget ansvar at betale skat og am-bidrag af din B-indkomst.

Men er dit personfradrag større, end det du tjener hver måned, skal du ikke betale skat.

Kan man både betale A- og B-skat?

Hvis du er lønmodtager med fastansættelse, betaler du A-skat, men det kan være at du spiller musik eller holder foredrag i din fritid, så bliver du betalt i honorarer og dermed har du både A- og B-indkomst. Og hvis dette er tilfældet så skal du både betale A- og B-skat.

Hvordan indberetter jeg B-skat?

Du skal selv indberette B-indkomst og betale B-skat, da betalingen ikke sker automatisk. Det er derfor dit ansvar at sørge for, at B-skatten bliver betalt af din B-indkomst. Hertil skal det bemærkes, at du udover din indberetning af skat, aktivt selv skal sørge for, at B-skatten bliver betalt. Betaling kan ske ved, at du selv gør det 10 gange årligt gennem en bankoverførsel til SKAT. Du kan også tilmelde dig betalingsservice og på den måde sikre dig at din skat betales rettidigt.

Du skal selvfølgelig også betale AM-bidrag af din B-indkomst.

B-indkomst som fast indtægtskilde

Hvis du har B-indkomst som fast indtægtskilde og måske slet ikke har en A-indkomst, så kan du med fordel indberette din indkomst på din forskudsopgørelse og årsopgørelse. På den måde kan du sørge for at din indtjening er nogenlunde korrekt indberettet og at du dermed betaler det korrekte beløb i skat.

Kontakt os hvis du vil vide mere om B-indkomst og skat

Vi håber at du blev klogere på B-indkomst og B-skat og du er velkommen til at tage kontakt til os hvis du vil vide mere.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.