Kender du dette fradrag? Konfirmation 2021

Kender du dette fradrag? Konfirmation 2021

Betaler du børnebidrag til dit barn og underholdsbidrag til din tidligere ægtefælle, så er du sikkert berettiget til fradrag ved dit barns konfirmation.

Læs mere her, hvis du skal bidrage til dit barns konfirmation i 2021

Hvis du kan få fradrag for dit barn konfirmations betyder det, at du ikke længere er sammen med den anden forælder til dit barn, og derfor betaler du børnebidrag og måske underholdsbidrag.

Derfor kan du betale et såkaldt konfirmationsbidrag og dette bidrag kan du trække fra i skat. Det vil sige at du er berettiget til et fradrag for dit bidrag.

Bidraget er fastsat efter statens satser for børnebidraget som er bestemt af statsforvaltningen.

Hvad er størrelsen på mit fradrag?

Størrelsen på dit konfirmationsbidrag er i 2021 på 3.834 kr om måneden. Dette beløb svarer til tre gange normalbidragets grundbeløb på 1.278 kr om måneden, altså det beløb du normalvis betaler i børnebidrag i 2021.

Det kan være at du betaler et andet beløb i børnebidrag, hvis du har en anden aftale med din tidligere partner, men det ændrer ikke på størrelsen af konfirmationsbidraget. Hvis man betaler et højere børnebidrag fordi man eksempelvis har en høj indkomst, kræver det at man har en skriftlige aftale om betaling af børnebidraget mellem dig og din tidligere partner, eller en aftale via Familieretshuset.

Når du har betalt dit konfirmationsbidrag kan du trække det fra som fradrag og personen du har betalt til, skal ikke betale skat af beløbet.

Hvad er normalbidragets grundbeløb?

Normalbidragets grundbeløb er den laveste sats man kan få når man skal betale børnebidrag. Det ligger på 15.336 kr om året eller som tidligere sagt, på 1.278 kr om måneden i 2021. Beløbet består af et grundbeløb og et tillæg på 165 kr om måneden.

Med tillægget på 165 kr ligger dit faktiske normalbidrag på 1.443 kr om måneden.

Skal barnet ikke konfirmeres kan du stadig få fradrag

Hvis dit barn ikke skal konfirmeres, er det stadig muligt at du kan få fradrag for udgifter til barnet. Du kan nemlig ansøge om få beklædningsbidrag til dit barn fra dagen det er fyldt 13 år til dagen hvor det fylder 15 år. Du skal dog kunne dokumentere at dine udgifter er gået til dit barn.

Den forældre som modtager bidraget skal være opmærksom på ansøgningsfristen

Hvis barnet bor hos dig og det er din tidligere ægtefælle der skal betale konfirmationsbidraget, så skal du være opmærksom på at der er frist på hvornår du kan søge om bidraget. Fristen for at søge om bidraget gælder fra tre måneder før konfirmationen til dagen før.

Ansøger man ikke inden for fristen, mister man muligheden for at få konfirmationsbidrag. Som tidligere skrevet skal man ikke betale skat af konfirmationsbidraget, så det vil være ærgerligt ikke at få ansøgt om det.

Hvis du vil vide mere om fradrag ved børnebidrag eller konfirmationer er du velkommen til at spørge

Fradrag kan være en jungle at finde rundt i, og derfor vil vi gerne gøre det nemt for dig. Hvis du har flere spørgsmål om konfirmationen eller dine børnebidrag generelt, så er vi klar til at hjælpe. Det kan også være at du betaler uddannelsesbidrag til dit barn, og derfor har spørgsmål. Skal du betale børnebidrag skal du være opmærksom på de fradrag det giver ret til, og derfor kan du med fordel læse om vores andre fradrag.

Du er også velkommen til at tage vores gratis guide hvor du kan finde andre fradrag som du måske har glemt eller overset.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.