Skattefradrag for kørsel 2021 - Har du styr på dit befordringsfradrag?

Skattefradrag for kørsel 2021 - Har du styr på dit befordringsfradrag?

Kørselsfradraget er et af de fradrag man selv skal indberette til skat, og derfor er det vigtigt, at man gør det korrekt.

Mange danskere kan få kørselsfradrag - Er du en af dem?

Kørselsfradraget kendes også som befordringsfradraget og det er dette du skal kigge efter når du skal indberette dit kørselsfradrag til Skat.

Man skal opfylde nogle kriterier for at være berettiget til kørselsfradraget. Hvis man har mere end 24 km. til arbejde, altså 12 km. hver vej, så kan man få kørselsfradrag. Du kan endda få kørselsfradrag selvom du bruger offentlig transport eller cykler til din arbejdsplads. Det eneste der er vigtigt, er at du transporterer dig mere end 12 km. til og fra din arbejdsplads hver dag.

Det er dog vigtigt at vide, at der er visse forbehold der gør at du ikke kan få kørselsfradrag selvom du har mere end 24 kilometer transport hver dag mellem hjem og arbejde.

Du kan ikke få kørselsfradraget hvis:

  • Din arbejdsgiver betaler transporten til din arbejdsplads
  • Hvis du kører erhvervsmæssig kørsel. Altså hvis du kører i firmabil.
  • Hvis du kører til dit studie. SU giver ikke kørselsfradrag.
  • Hvis du kører til din ulønnede praktik.

Hvad er satserne for kørselsfradrag?

Satserne for kørselsfradrag afhænger kun af hvor langt du har til arbejde og ikke hvor lang tid du bruger på at køre mellem din arbejdsplads og dit hjem.

Hvis du kører mellem 24 km. og 120 km. hver dag, så ligger satserne på 1,90 kr. pr. km. i 2021. Det er faldet lidt fra sidste år hvor det lå på 1,96 kr. pr. km.

Kører du mere end 120 km. til og fra dit arbejde er satserne 0,95 kr. pr km, med mindre du bor i en udkantskommune. Bor du i en udkantskommune og har du mere end 120 km. til og fra arbejde hver dag så ligger dit fradrag på 1,90 kr. pr. km. Om du bor i en udkantskommune, kan du se på Skats hjemmeside, men en tommelfingerregel er at en kommune har status som udkantskommune hvis den største by i kommunen har mindre end 30.000 indbyggere. Disse satser er lavet for at flere danskere bliver boende i småbyer selvom det kan betyde at de får længere til arbejde.

Hvordan beregner jeg mit kørselsfradrag? Hvor meget kan du få?

Hvis du vil beregne dit kørselsfradrag, skal du vide hvor langt du kører hver dag mellem dit hus og arbejde, samt hvor mange dage du er på arbejde. Det er vigtigt at du husker at trække sygedage og dage du har arbejdet hjemmefra fra, når du skal beregne dit kørselsfradrag og indberette det til skat. For du får kun fradrag for de dage hvor du reelt kører mellem hjem og arbejde.

Gør du ikke det, kan du risikere at få for meget i fradrag og dermed få et skattesmæk. Du får ikke fradrag for de første 24 kilometer som svarer til 45,60 kr. om dagen.

TaxMate har lavet en beregner, hvor det eneste du skal gøre er at indtaste de antal dage du har været på din arbejdsplads og hvor langt du kører hver dag. Så klarer Skat hele udregning for dig.

Hvordan indberetter jeg mit kørselsfradrag?

Du indberetter kørselsfradraget på din årsopgørelse, som kommer i marts og ser tilbage på skatteåret 2020. Derfor vil satsen for dit kørselsfradrag være den tidligere sats på 1,96 kr. pr. km. Hvis du har skrevet i din forskudsopgørelse, hvor mange dage at du regner med at du kører til og fra dit arbejde, er det vigtigt at du retter dette i din årsopgørelse til marts.

Dette er især vigtigt i år, hvor mange har arbejdet mere hjemmefra end de plejer på grund af Covid-19. Dermed har der med stor sandsynlighed været færre dage de kan få fradrag for.

Hvad skal jeg være særlig opmærksom på?

I år er der nogle specielle omstændigheder omkring kørselsfradraget på grund af Corona og det er derfor vigtigt at du har styr på hvor mange dage du har arbejdet hjemmefra, fordi at kørselsfradraget beregnes pr. dag du har været på arbejde.

Derudover er det vigtigt at ændre i din forskudsopgørelse hvis du får ny arbejdsplads eller hvis du flytter for det vil også have betydning for dit kørselsfradrag fordi at afstanden fra din arbejdsplads til dit hjem ændrer sig.

Det er endnu en gang vigtigt at understrege, at man også er berettiget til kørselsfradrag hvis man pendler med offentlig transport eller hvis man kører på sin egen cykel. Man behøver ikke at køre i sin egen bil for at man kan få kørselsfradrag.

Kontakt os hvis du har flere spørgsmål

Kørselsfradraget er, ifølge Skat, et af de mest benyttede fradrag når danskerne hvert år skal rette i deres årsopgørelse. Derfor er det vigtigt at man kender det og at man får brugt det korrekt. Derfor er du altid velkommen til at tage kontakt til TaxMate, hvis du har flere spørgsmål om kørselsfradraget eller nogle af de andre fradrag som danskerne hvert år går glip af.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.