Fradrag i forbindelse med huskøb

Fradrag i forbindelse med huskøb

Når du køber bolig skal du være opmærksom på de fradrag som du kan få.

Du kan få fradrag for dine renteudgifter i forbindelse med dit lån. Rentefradrag er en af de fradrag der kan give den største besparelse i årsopgørelsen, så det er vigtigt at oplysningerne er korrekte i ens årsopgørelse. For ellers kan man risikere, at betale for meget eller for lidt i skat.

Når du køber ejerbolig kan du få fradrag for dit lån

Boligejere kan få fradrag for deres lån til at finansiere deres bolig. Det kan du fordi at der gives et rentefradrag i forbindelse med at optage lån i banken eller hvis du optager et realkreditlån. Rentefradraget er lavet for at give en tryghed for boligejerne ved at dække nogle af deres boligudgifter.

Hvad er et rentefradrag?

Et rentefradrag er et fradrag, du kan få, hvis du betaler renter på et lån og det medfører, at du betaler mindre i skat. Du kan dog kun få rentefradrag, hvis du har optaget et realkreditlån, boliglån eller banklån. Der gives ikke fradrag for renter, hvis du har optaget kviklån eller andet forbrugslån, for at finansiere dit boligkøb. SKAT beregner automatisk renteudgifterne i din årsopgørelse, og du skal derfor ikke selv indberette dette fradrag til Skat.

Hvor meget du kan få i fradrag afhænger af hvor meget du afdrager på dit lån

I 2021 ligger rentefradraget på 23,6 procent. Fradraget vil falde hvert år frem til 2025 som led i 2025-planen. Det er meningen at man i 2025 får 20,6 procent i fradrag.

Vi vil nu give et eksempel på rentefradrag i 2021:

Hvis du afdrager 1.000 kr om måneden på et lån med rentesatsen for 2021 på 23,6 procent, får du et fradrag på 236 kr.

Så, jo mere du afdrager om måneden, des mere kan du spare i skat. Så man skal gøre op med sig selv hvor meget man vil betale hver måned, når man optager lån i banken.

Du kan trække rentefradraget fra

Hvis vi går videre med eksemplet så bliver de 236 kr trukket fra i skat. Det betyder, at det beløb du betaler skat af hver måned bliver 236 kr mindre. Derfor kan man sige at man får 236 kr lige ned i lommen hvis man afdrager for 1.000 kr hver måned.

Hvis du ejer en bolig kan du ligeledes få håndværkerfradrag

Hvis du skal have lavet forbedringer til din bolig, så er du også berettiget til håndværkerfradrag. Hvor rentefradraget automatisk bliver indberettet til skat, skal du selv indberette dit håndværkerfradrag.

Læs mere om rentefradrag og andre fradrag på vores hjemmeside

Vi håber, at du blev klogere på rentefradraget. Du kan læse mere om andre fradrag på vores blog, som vi opdaterer flere gange ugentligt.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.