Personfradraget 2021 - hvor meget skal du betale skat af din indkomst?

Personfradraget 2021 - hvor meget skal du betale skat af din indkomst?

Personfradraget kaldes også for bundfradraget, og dit personfradrag har betydning for hvor meget du skal betale i skat i løbet af året.

Fradraget bliver fordelt på årets 12 måneder, og det betyder kort fortalt, at du ikke betaler skat af en del af din indkomst, hver måned. Dette er fordi at personfradraget bliver anvendt inden du betaler skat og dermed skal du betale skat af et mindre beløb end du reelt får udbetalt i løn.

Hvilke kriterier skal være opfyldt, før du kan få dit personfradrag?

For at få dit personfradrag skal du blot bo eller primært arbejde i Danmark. Man kan eksempelvis også bo i Sverige og arbejde i Danmark. Det vigtigste er at din primære indtægt er i Danmark og at det er her du tjener din løn.

Dit personfradrag er ikke et fradrag man selv skal taste ind i sin årsopgørelse, men derimod er det Skat der automatisk trækker personfradraget fra det beløb du betaler af din indkomst til dem.

Hvor stort personfradraget er, afhænger af om du er fyldt 18 år.

Størrelsen på dit personfradrag ændrer sig fra år til år, og der er forskel i størrelsen afhængig af om du er over, eller under 18 år gammel. For en person under 18 år, ligger fradraget i 2021 på 36.900 kr, og fordelt på årets 12 måneder giver det et månedligt fradrag på 3.075 kr, som man ikke skal betale skat af.

For en person som er fyldt 18 år, ligger fradraget i 2021 på 46.700 kr og dermed, så kan du få fradrag på 3.891 kr, som er skattefrie hver måned.

Hvis vi opstiller et eksempel, kan det blive nemmere at forstå:

Hvis du er over 18 år gammel og tjener 30.000 kr om måneden før skat, bliver det beløb som du skal betale skat af, sænket til 26.109 kr hver måned. Dit personfradrag på 3.891 kr kan du sætte direkte ind på din konto.

Er du gift? Så kan du udnytte din ægtefælles personfradrag.

Hvis din ægtefælle ikke kan udnytte sit personfradrag eller har glemt at gøre det, har du mulighed for at benytte det.

Du kan få del af din ægtefælles personfradrag, hvis din ægtefælle overdrager hele eller en del af personfradraget til dig således at dit personfradrag bliver større. Det eneste det kræver, er at I bor sammen inden indkomstårets udløb.

Hvad hvis jeg også har indtjening gennem leje?

Hvis du udlejer din ejerbolig i mindre end 12 måneder af året, og dermed ikke går ind under kategorien erhversudlejning, så har du mulighed for at få et bundfradrag. Fradragets størrelse afhænger af boligens værdi.

I 2021 må du tjene hvad der svarer til 1,33 procent af din boligs værdi skattefrit. Det vil sige at hvis du ejer en bolig til 3.000.000 kr, må du tjene 39.900 kr på at din udlejning. Hvis beløbet er større end det, bliver du trukket 60 procent af det ovenskydende beløb.

Du bliver helt automatisk tildelt et personfradrag i forbindelse med din udlejning.

Vi er altid klar til at hjælpe dig med dine fradrag.

TaxMate er klar til at svare på flere spørgsmål om personfradraget eller andre fradrag.

Der er mange personer i Danmark der hvert år ikke får de fradrag de er berettiget til, og her i TaxMate vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde de forskellige fradrag som du er berettiget til og så du kan finde ud af hvilke regler der gælder, som du skal være opmærksom på i forbindelse med din årsopgørelse.

Derfor opfordrer vi dig til at tage vores guide, som gennem nogle simple spørgsmål giver dig svar på om du måske er gået glip af nogle fradrag. Det er gratis at melde sig til TaxMate, og det koster dig kun penge hvis du selv får penge tilbage i skat.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.