Hvornår får man penge tilbage fra skat?

Hvornår får man penge tilbage fra skat?

Du får penge tilbage fra SKAT ca. 1 måned efter, at du har modtaget din årsopgørelse.

Du får penge tilbage fra SKAT ca. 1 måned efter, at du har modtaget din årsopgørelse. Det kræver selvfølgelig, at du i løbet af året har indbetalt for meget til skat og derfor har penge tilgode. Det kan også være, at du har glemt nogle skattefradrag, dem kan du tilføje til din årsopgørelse ved at bruge TaxMate Fradrag. Udbetalingen af skat bliver foretaget til din nemkonto.

Årsopgørelse skat - hvornår kommer den?

Hvornår kan man se om man får penge tilbage i skat 2020? Din årsopgørelsen bliver tilgængelig hvert år i marts, hvor du har mulighed for i ca. 2 måneder at tilpasse den uden videre forklaring. Du kan dog rette din årsopgørelse helt op til 3 år tilbage i tiden. Nedenfor ses en oversigt over, hvornår du kan finde din årsopgørelse på skat tast selv.

Frigivelse af årsopgørelse Frist for at rette
Skat årsopgørelse 2017 11. marts 2018 3. maj 2021
Skat årsopgørelse 2018 7. marts 2019 2. maj 2022
Skat årsopgørelse 2019 9. marts 2020 1. maj 2023
Skat årsopgørelse 2020 Marts 2022 1. maj 2024
Skat årsopgørelse 2021 Marts 2022 1. maj 2025
Skat årsopgørelse 2022 Marts 2023 4. maj 2026

Skal jeg have penge til i skat?

Du skal have penge tilbage i skat i 2021, hvis du enten har betalt for meget skat i løbet af 2020. Hvis du har betalt for meget i skat skyldes det typisk, at du ikke har opdateret din forskudsopgørelse løbende, således at SKAT ved, hvor stor en andel af din indkomst som de skal fratrække. Det har nemlig stor betydning i forhold til fx dit beskæftigelsesfradrag og jobfradrag, hvor meget du tjener.

En anden årsag til at du skal have penge tilbage i skat, kan være at du har glemt at indberette nogle fradrag. Grundet corona-epidemien og de mange hjemmearbejdsdage har SKAT fx besluttet ikke længere automatisk at rapportere dit kørselsfradrag for dig i 2020 Det vil altså ikke fremgå af din årsrapport, og når du tilføjer det vil, du sandsynligvis skulle have penge tilbage i skat.

Hvis du skal betale penge tilbage i skat, kan det være en god ide at sikre, dels at alle oplysninger fra skat er korrekte, dels at du har fået alle de fradrag, som du er berettiget til. Det gør du gøre ved at bruge vores fradragsberegner, her har du endvidere mulighed for at få fradrag tilbage i tiden. Det kan hjælpe dig med at betale nogle af de penge, som du skylder skat. Du kan endda være så heldig, at det i sidste ende, er SKAT, der skylder dig penge. Hvis du vil læse mere om, hvordan du undgår restskat, så læs vores blogindlæg: Information om tilbagebetaling af skat.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.