Du skal selv indberette kørselsfradrag i 2020

Du skal selv indberette kørselsfradrag i 2020

I 2020 er det første gang, at SKAT ikke automatisk indberetter kørselsfradraget for dig.

Kørselsfradrag skat

I 2020 er det første gang, at SKAT ikke automatisk indberetter kørselsfradraget for dig. Du skal derfor være ekstra opmærksom på kørselsfradrag 2020. Tidligere har SKAT beregnet kørselsfradraget for dig, således at det automatisk fremgik af årsopgørelsen. Du kan skal derfor huske at tjekke kørselsfradrag rubrikken (kørselsfradrag rubrik 51), når du modtager din årsopgørelse. Ændringen skyldes, at corona epidemien har forårsaget, at mange har arbejdet hjemmefra. Når SKAT beregner dit kørselsfradrag estimerer de, hvor mange gange du har kørt til og fra arbejde. Under Corona epidemien har en stor del af befolkningen arbejdet hjemmmefra. Det betyder, at det er tæt på umuligt for skat, at udregne kørselsfradraget baseret på estimater, da de ikke ved, hvor mange dage, som du reelt har kørt frem og tilbage til din arbejdsplads. Det betyder, at du selv skal udregn kørselsfradrag eller bruge TaxMates kørselsfradrag beregning for at modtage kørselsfradraget 2020. Du retter dit kørselsfradrag i tastselv eller ved at få TaxMate til at indberette for dig.

Skat kørselsfradrag

Hvornår kan man få kørselsfradrag? For at modtaget kørselsfradraget skal du have over 12 km til arbejde. Det har ikke betydning, hvordan du transportere dig til arbejdet. Du er derfor både berettiget til kørselsfradrag, hvis du går, løber, cykler eller kører i bil. Du får også kørselsfradrag i offentlig transport. Du kan kun modtage kørselsfradrag de dage du har været fysisk på din arbejdsplads. Du modtager derfor ikke kørselsfradrag de dage du har været syg, har arbejdet hjemme eller har holdt ferie. Kørselsfradrag satser varierer efter, hvor langt du har på arbejde, men de fleste modtager 1,96 kr pr. km (kørselsfradrag sats mellem 24-120), der ligger ud over 24 km dagligt. Du modtager kørselsfradrag for den tur du reelt har kørt. Det betyder at hvis du fx kører en omvej fordi der er mindre trafik eller fordi du bedre kan lide udsigten så kan du modtage kørselsfradrag for det reelle antal km du har kørt. Det kan især være en god ide at være særlig opmærksom på dette, hvis man benytter bussen på vej til arbejde, da ruten ofte ikke vil være den direkte rute. Kørselsfradrag udbetaling sker gennem årsrapporten og er et ligningsmæssigt fradrag.

Kørselsfradrag beregning

Udregning af kørselsfradrag foretages ved at tage antallet af km du har til arbejde fratrække 12 herfra, hvorefter man ganger med den relevante sats. Du får altså kun fradrag for km ud over 24 km dagligt.

Kørselsfradrag studerende / Kørselsfradrag videregående uddannelse / Kørselsfradrag uddannelse

Du modtager som udgangspunkt ikke kørselsfradrag under uddannelse. Du kan dog godt modtage kørselsfradrag på SU, hvis du supplerer din SU med et studiejob. Det gælder hvis din arbejdsplads ligger mere end 12 km væk fra din bopæl. Kørselsfradrag SU gælder kun i forbindelse med arbejde, du kan altså ikke modtage kørselsfradrag til skole.

Kørselsfradrag praktik

Du kan godt modtage kørselsfradrag under praktik, det kræver dog at praktikken er lønnet. En ulønnet praktik berettiger dig ikke til kørselsfradrag, da dette skal ses som en del af din uddannelse.

Kørselsfradrag selvstændig Kørselsfradrag selvstændige er det samme som for lønmodtagere. Det kræver blot, at du har en arbejdsplads, som ligger længere end 12 km. fra din bopæl.

Kørselsfradrag firmabil Du kan ikke modtage kørselsfradrag, når du har firmabil.

Kørselsfradrag udbetalt hver måned Når du opdaterer din forskudsopgørelse får du i princippet din kørselsfradrag udbetalt hver måned, da kørselsfradraget bliver fratrukket i din skat. Du skal blot gå ind på skats tast selv og trykke:”ret kørselsfradrag”, så bliver dit kørselsfradrag medregnet hver måned.

Hvad er kørselsfradrag Kørselsfradrag er et fradrag som staten giver dig for at skabe mobilitet i samfundet og gøre det mere attraktivt at tage et job der ligger langt væk fra din bopæl. Det er en måde at sikre at befolkningen i højere grad vælger jobs, der passer bedst til dem. Kørselsfradrag yderkommuner er også højere for at gøre det mere attraktivt, at bo uden for byerne.

Kørselsfradrag offentlig transport Kørselsfradraget er ikke afhængigt af, om du benytter offentlig transport. Du skal dog være opmærksom på, at den faktiske rute, du benytter kan være længere, da offentlig transport som regel ikke benytter den korteste rute.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.