Gaver til velgørende formål - Dit bidrag giver ret til fradrag

Gaver til velgørende formål - Dit bidrag giver ret til fradrag

Når du donerer til velgørende foreninger, så har du mulighed for at få fradrag for hele eller dele af din donation.

Derfor er det vigtigt at du kender reglerne for donation til velgørenhed og i særdeleshed donation af gaver til velgørende formål.

Du får fradrag for gaver

Du får fradrag for gaver til velgørenhed, men det er ikke det eneste du kan få fradrag for. For udover gaver, får du også fradrag for donationer og bidrag til velgørende foreninger. En velgørende forening kan være organisationer, foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, som er godkendt af Skattestyrelsen.

Det skal være almenvelgørende forening som betyder at det skal komme en større kreds af mennesker til gode, det arbejde som foreningen udfører. Det betyder, at hvis du er i tvivl om foreningen er godkendt af skattestyrelsen, kan du finde en oplysninger om dette på Skattestyrelsens hjemmeside.

Hvor meget kan jeg få skattefradrag for?

I 2021 ligger maks beløbet for fradrag for donationer til velgørenhed på 17.000 kr (16.600 kr. i 2021). Donerer du direkte til forskning, er der intet loft på dit beløb. Så er din donation på mere end 17.000 kr til et forskningsprojekt, kan du stadig trække hele beløbet fra i skat. Hvis foreningen har dit CPR-nummer så bliver dit fradrag automatisk indberettet til skat, ellers skal du selv sørge for at indberette det til Skat.

Gaver til velgørenhed må ikke forveksles med gaver til familiemedlemmer

Gaver til velgørenhed giver fradrag og giver du gaver over et bestemt beløb til din nærmeste familie, skal der betales gaveafgift, og du skal udfylde en blanket og sende den til Skattestyrelsen.

På samme måde må kontingenter til foreninger heller ikke forveksles med gaver, for du kan ikke få fradrag for kontingenter til en forening.

Du er velkommen til at tage kontakt til os hvis du har flere spørgsmål

Hvis du har flere spørgsmål om gaver til velgørenhed eller andre udgifter du har i forbindelse med donationer og bidrag til foreninger, så er du velkommen til at kontakte os. Vi kan også hjælpe dig med andre fradrag og du er velkommen til at tage vores guide som sørger for at du ikke bliver snydt for fradrag.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.