Du kan få fradrag for donationer til velgørenhed

Du kan få fradrag for donationer til velgørenhed

Donerer du til velgørenhed kan du få fradrag

Du kan få fradrag for gaver, bidrag og donationer til fonde, foreninger, velgørende organisationer og religiøse foreninger. Du kan finde en liste med samtlige organisationer på Skat's hjemmeside.

Hvor meget kan jeg få skattefradrag for?

I 2021 ligger maks beløbet for fradrag for donationer til velgørenhed på 17.000 kr (16.600 kr. i 2021). Donerer du direkte til forskning, er der intet loft på dit beløb. Så er din donation på mere end 17.000 kr til et forskningsprojekt, kan du stadig trække hele beløbet fra i skat.

Hvordan indberetter jeg fradraget til Skat?

Hvis du har opgivet dit CPR-nummer til den organisation du har givet dit bidrag til, så bliver dit fradrag automatisk indberettet til Skat. Er du i tvivl om organisationen har dit CPR-nummer, skal du kontakte dem.

Hvis organisationen ikke har dit CPR-nummer, kan du selv indberette din donation på din årsopgørelse eller forskudsopgørelse. Du kan også vælge at oplyse dit CPR-nummer til organisationen.

Du får ikke fradrag for kontingenter

Du kan ikke få fradrag for kontingenter og medlemskaber til eksempelvis sports- eller fritidsforeninger. Det er kun hvis donationen er en økonomisk hjælp til virksomheden at du kan få fradrag.

Får jeg automatisk mit skattefradrag for donationer via MobilePay?

Det har været muligt at få skattefradrag for donationer foretaget via MobilePay, men det blev desværre umuliggjort med de nye GDR-regler. Derfor sker det ikke længere automatisk og du skal selv sørge for, at dit skattefradrag for velgørenhed bliver indrapporteret.

De fleste organisationer kan automatisk indberette dit fradrag, hvis du skriver dit navn og adresse i emnefeltet i MobilePay.

Du kan få et særligt fradrag hvis du binder dig i 10 år

Binder du dig med en skriftlig aftale, til at give en donation, hvert år i mindst 10 år, så kan du få et særligt fradrag. Fradraget har en værdi af 15 procent af din personlige indkomst. Du kan dog altid få fradrag for 15.000 kr, uanset størrelsen på din personlige indkomst.

Dette kræver en skriftlig aftale mellem dig og organisationen, som skal indeholde dit navn og CPR-nummer.

Spørg os hvis du vil vide mere

Hvis du har flere spørgsmål om fradrag for donationer eller andre spørgsmål om velgørende bidrag, så er du altid velkommen til at kontakte os.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.