Årsopgørelse 2021

Årsopgørelse 2021

Når årsopgørelsen bliver frigivet er det en af de tidspunkter på året, hvor folk er mest nervøse. For skal de betale penge tilbage i skat?

Skal du have penge tilbage på din årsopgørelse?

Når din årsopgørelse bliver frigivet er det en af de tidspunkter på året, hvor folk er mest nervøse. For skal de betale penge tilbage i skat, eller kan de være så heldige, at få en gevinst, hvis de har betalt for meget skat i løbet af året.

Hvor meget har du betalt i skat årsopgørelsen?

Det kan ofte være årsag til undring at man bliver glad for at få penge tilbage på årsopgørelsen. For hvad betyder det egentlig, at man skal have penge fra skat? Det betyder basalt set, at man har betalt for meget skat i løbet af året ligesom, at det modsat betyder, at man har betalt for lidt i skat, hvis din årsopgørelse er rød.

Årsopgørelse - forskel mellem tjent og betalt

Din årsopgørelse viser forskellen mellem den skat, som du skulle have betalt i forhold til den indkomst, som du har tjent, og hvad du reelt har betalt. Det betyder at, hvis du har betalt for meget i løbet af året, får du penge fra skat, mens hvis du har betalt mindre end, hvad din indkomst har tilsagt, så skal du betale penge til skat. Mange er forvirrede over dette og den store fradragsjungle er med til gøre det meget svært at få styr på skat. På din årsopgørelse kan du se en oversigt over de forskellige skatter, som du har betalt, og hvilke nogle fradrag som du har modtaget. Du kan se, hvilke nogle fradrag, som giver fradrag i din skattepligtige indkomst, og du kan se andre skatter og afgifter.

Hjælp til din årsopgørelse?

Kan du se, at du har behov for hjælp til din årsopgørelse? Så er du ikke den eneste. Hvert år i marts ligger din nye årsopgørelse klar, hvilket betyder at rigtig mange har brug for hjælp til at finde deres fradrag. Vi anbefaler altid, at du får professionel hjælp, da du ofte spare både tid og penge.

Hvornår kan jeg se min årsopgørelse?

Din årsopgørelse ligger klar til dig i marts hvert år. Det varierer fra år til år, hvilken dag årsopgørelsen præcis er klar.

Kan jeg undgå restskat på min årsopgørelse?

Hvis du gerne vil undgå at betale restskat, når du modtager din årsopgørelse, bør du læse vores blog fra sidste år.

Hvem indberetter til min årsopgørelse?

Der er mange forskellige organisationer og virksomheder som indberetter til din årsopgørelse. Skat indsamler primært oplysninger fra tredjeparter, som hjælper med at kortlægge, hvor meget du skal betale i skat. Når du modtager årsopgørelsen kan du trykke på "skatteoplysninger" her kan du se alle de organisationer, som har indberettet til skat. Det kan fx være pengeinstitutter, din arbejdsgiver mm. i de kommende år vil skat i endnu højere grad blive digitaliseret. Det betyder, at skat kan få de fleste oplysninger om dig fra andre, så du i høj grad ikke skal indberette noget selv. Så kan du blot bruge skats selvbetjening og vejledning til at klare det meste. Der vil dog altid være fradrag, som skat ikke har fuldstændig styr på, hvorfor det er vigtigt, at du sikre, at du får indberettet alle fradrag. Det kan du fx gøre ved at rette din forskudsopgørelse, så dine fradrag stemmer overens med virkeligheden.

Din årsopgørelse det kommende år

Årsopgørelsen for året 2020 bliver særlig, da corona-epidemien er vendt op og ned på mange ting.

For information in other languages; jura, skat and selvbetjening write us

We are always willing to help you! The documentation in english is rather weak on skat.dk, therefore you are most welcome to write us if you have any questions.

1 kommentarer

Hvornår kan jeg se min årsopgørelse i 2021?

Peter Busk

Peter Busk

15-12-2020

Hej Peter :) Din årsopgørelse ligger klar til dig i marts hvert år. Det varierer fra år til år, hvilken dag årsopgørelsen præcis er klar.

TaxMate support

TaxMate

15-12-2020

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.