Firmabil (fri bil) - Beskatning af fri bil

Firmabil (fri bil) - Beskatning af fri bil

Hvis du har firmabil eller fri bil, som din arbejdsgiver stiller til rådighed for dig, så skal du kende reglerne for beskatning af fri bil.

Reglerne er blevet ændret i 2021, og derfor skal du læse videre her, hvor vi vil forklare mere om reglerne om firmabil.

Bilens værdi bestemmer skatten

Du skal betale en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg, når du betaler din skat af bilen. Den skat du skal betale er afhængig af bilens værdi samt om bilen er ny eller gammel. Biler har status som nye biler indtil de er 3 år gamle og bilens værdi sættes efter den pris den er købt til som ny. Så hvis du har fået bilen halvandet år efter den er købt første gang, vil den stadig have status som ny bil. Efter 3 år sættes værdien til 75% af værdien. Bilens værdi vil dog altid sættes til minimum 160.000 kr.

For brugte biler anvendes købsprisen for grundlaget til beregningen af værdien, og for brugte biler gælder det ligeledes, at bilens værdi sættes til minimum 160.000 kr.

Hvad er satsen for skat på fri bil?

Skatten er afhængig af bilens værdi. Hvis din bil er mindre end 300.000 kr værd skal du betale 25 procent i skat, plus et miljøtillæg.

Hvis bilen er mere end 300.000 kr værd skal du betale 25 procent i skat af værdien op til 300.000 kr. Herefter skal du betale 20 procent i skat af resten af beløbet. Du skal derudover også betale et miljøtillæg.

Miljøtillægget er på 150 procent af den årlige ejerafgift på bilen. Det stiger i juli 2021 til 250 procent og vil frem til 2025 stige et hvert år og ende på 700 procent i 2025. Dette sker som led i den nye klimaaftale som er politisk bestemt.

Hvad hvis jeg kun har firmabil i dele af året?

Hvis du kun har firmabil i dele af året skal du betale for de måneder hvor du har bilen til rådighed. Der rundes op til hele måneder.

Hvis du får firmabil til rådighed i løbet af året, eksempelvis hvis du skifter job i midt i et skatteår, så skal du ændre det i din forskudsopgørelse. Dette er meget vigtigt, fordi det kan have stor betydning for din samlede skat.

Du har ikke ret til kørselsfradrag med firmabil

Kørselsfradraget gives kun til personer der kører i egen bil og derfor har man ikke ret til kørselsfradrag når man kører i fri bil.

Du kan læse mere om kørselsfradraget og andre fradrag på vores side.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.