Find fradrag på din årsopgørelse

Find fradrag på din årsopgørelse

TaxMate hjælper dig med at finde dine glemte fradrag på din årsopgørelse.

Find dine fradrag

Det kan være svært at få alle ens fradrag med på årsopgørelsen. Nogle fradrag bliver indrapporteret automatisk til skat, mens andre skal indrapporteres af borgeren selv. Det er meget få fradrag, som du ikke skal tjekke selv. Det skyldes af de organisationer, som skal indberette dit fradrag for dig, også kan lave fejl. Det kunne fx være din a kasse eller lignede organisationer.

Skat indberetter dit kørselsfradrag?

For langt de fleste bliver kørselsfradraget indrapporteret automatisk af skat, men gør det nu også det? For godt nok fremkommer der et fradrag automatisk på årsopgørelsen på skat dk, men for de fleste er dette fradrag langt væk fra virkeligheden. Det skyldes, at skat automatisk angiver 6-8 sygedage eller hjemmearbejdsdage for hver person. Hvis det ikke passer på dig, fx hvis du meget sjældent er syg, vil du ikke få kørselsfradrag for alle de dage, som du er berettiget til, hvilket betyder at du betaler mere i skat, end du burde. Omvendt hvis du har haft mange sygedage eller har arbejdet hjemmefra, kan du få for meget i fradrag. Det giver dig problemer, hvis skat gennemgår din årsopgørelse i detaljen. Husk derfor at få indberettet dit fradrag for befordring til arbejdspladsen korrekt.

Skat indberetter håndværkerfradrag automatisk?

Håndværkerfradraget bliver ikke automatisk indberettet under fradrag på skat dk. Du kan få fradrag for mange håndværkerydelser, men du skal selv indberette dem. Du skal dog være meget opmærksom på, at du kan få fradrag for lige netop den ydelse, som du har fået foretaget. Det er således ikke almindelige håndværkerydelser, som du kan fratrække i din indkomst, men derimod grønne og klimavenlige ydelser. Det kan derfor godt betale sig inden, at man får en lavet noget på sit hus at tjekke, om det er berettiget til fradrag. Du kan se, om du er berettiget til håndværkerfradrag på skat dk.

Kørselsfradraget 2021

Man kan få flere fradrag end man tror

Der er langt flere fradrag end man lige skulle tro. Mange tror, at de bare skal sørge for 1 eller 2 fradrag selv, men virkeligeheden er en anden. Der er over 20 fx fradrag, som man selv skal holde øje med. Det kan betale sig at holde godt øje, men man skal også forvente at skulle sætte meget tid af, hvis man vil have alle sine penge tilbage fra skat. Du får ofte mere tilbage fra skat, hvis du er husejer, men dit skattefradrag kan også være stort selvom, at du lejer en bolig og kun har optaget et mindre lån.

Kan man rette beløb på årsopgørelsen?

Du betaler skat efter de beløb, der står på årsopgørelsen, det gælder uanset dit arbejde og hvor mange penge du tjener. Du skal sørge for at rette de beløb, der er forkerte, men sørg for, at du ikke laver fejl.

Kan du få andre fradrag?

Andre fradrag, er de fradrag, som man betegner med atypiske. Det er fx fradrag for havdage, som er et fradrag kun erhvervsfiskere modtager. Du får altså ikke behov for viden omkring fradraget for havdage, hvis du ikke fanger fisk, som del af dit arbejde.

Dit fradrag er mindre end sidste år?

Det kan meget vel være at dit fradrag er mindre i år end sidste år. Det kan skyldes mange forskellige ændringer i dit liv. Det er muligt at dit lån fx har ændret sig - det sker ofte ved ændringer i din bolig situation. Det er en god ide at få hjælp til at sikre, at du ikke har fået for lidt i fradrag, men desværre kan vi ikke garantere, at du får lige så meget i fradrag som sidste år - uanset den hjælp, som du modtager.

Har du sprøgsmål til guiden?

Få fradrag med TaxMate

Om du skal have 1.000 kr. tilbage eller 10.000 kr. tilbage afhænger af din økonomi. Det varierer meget for person til person. Det gælder fx hvilke fradrag, som er relevante for dig med den løn som du modtager. Du får som regel mere ud af de relevante fradrag, hvis du har arbejdet uden for Danmark. Årsopgørelsen for 2020 bliver tilgængelig i marts 2021, hvis du har brug for hjælp til at finde dine glemte skattefradrag, så er vi i TaxMate klar til at hjælpe dig igennem. Du kan læse mere om, hvordan du finder dine glemte skattefradrag på TaxMate.

Vores statistik hjælper mange personer

Vores statistik som fortæller folk, hvor meget andre i arbejde har fradraget i år, hjælper i høj grad til en øget forståelse ved indberetninger til årsopgørelsen. Økonomi og statistik hænger sammen og vores statistik bidrager til forståelsen af årsopgørelsen.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.