Beregn fradrag - Mange danskere ved ikke hvad de kan få fradrag for

Beregn fradrag - Mange danskere ved ikke hvad de kan få fradrag for

Til marts udgiver Skattestyrelsen din årsopgørelse, og det er i den du skal rette i dine fradrag.

Til marts udgiver Skattestyrelsen din årsopgørelse, og det er i den du skal rette i dine fradrag. Problemet er bare at mange danskere enten ikke kender til de fradrag som de kan få, eller ikke kan overskue det komplekse skattesystem. Derfor går mange danskere hvert år glip af mange penge som de kan få udbetalt for fradrag. Hvis du læser denne side kan du få hjælp til at få styr på dine skattefradrag.

Hvis du kender dine fradrag kan du få sparet mange penge

Mange fradrag beregnes automatisk af Skat og de trækkes dermed inden du skal betale skat eller andre udgifter, såsom gebyrer og renter. Man skal derfor ikke gøre noget for at få de fradrag, men nogle fradrag beregnes ikke automatisk og derfor skal man selv indberette dem til Skat.

Det mest kendte af dem, er befordringsfradraget som også er kendt som dit kørselsfradrag. Når du indberetter dit kørselsfradrag skal du indberette hvor mange dage du har været på din arbejdsplads, og derfor er det vigtigt at man har styr på sine sygedage og de dage man arbejder hjemmefra. Mange danskere kender til deres kørselsfradrag og det er et af dem som Skattestyrelsen oplever mest aktivitet ved, når folk retter i deres årsopgørelse.

Nogle fradrag har man ret til gennem sit arbejde mens andre fradrag kun gælder dele af befolkningen.

Dit personfradrag beregnes automatisk af Skat

Som tidligere nævnt bliver mange fradrag automatisk regnet med, når du skal betale skat. Det kan eksempelvis være personfradraget som alle danskere som bor og arbejder i Danmark er berettiget til. Fradragets størrelse afhænger af om du er fyldt 18 år. Hvis man af forskellige årsager, ikke kan anvende sit personfradrag kan man endda overdrage fradraget til sin ægtefælle, hvis man er gift.

Fradraget beregnes automatisk fordi at det er din arbejdsgiver der indberetter det til Skat, og dermed ikke dig selv. Skat prøver så vidt muligt at indhente så mange oplysninger om dig, så du netop er fri for selv at skulle indberette forskellige fradrag. Vi vil dog på det kraftigste anbefale at du altid gennemgår din årsopgørelse når den bliver udgivet for at sikre at alle oplysninger om dig er korrekte.

Andre fradrag bliver ligeledes indberettet til Skat og bliver trukket inden du skal betale skat. Det kan eksempelvis være dit rentefradrag som banken, hvor du har optaget dit lån, indberetter til Skat.

Hvilke fradrag skal jeg så være opmærksom på selv?

De fradrag du skal være opmærksom på handler ofte om dine udgifter. Grunden til at man netop får kørselsfradrag er at det ikke skal gå ud over din indkomst, at du fragter dig selv til og fra dit arbejde. På samme måde kan du få håndværkerfradrag hvis du skal forbedre dit hus, du kan få fradrag for dine donationer til velgørenhed, og du kan få fradrag for dine rejseudgifter i forbindelse med rejser med dit arbejde.

Hvis du har købt eller solgt ejendom i det forgange år, kan du ligeledes få fradrag fordi du betaler ejendomsværdiskat, som automatisk bliver regnet oven i den skat du skal betale, og derfor skal du angive på din årsopgørelse hvis du skifter adresse.

Ligeledes skal du selv indberette, hvis du betaler underholdsbidrag til din tidligere ægtefælle, for du kan ikke få fradrag for dette hvis du glemmer at indberette det.

Dette var blot eksempler på fradrag som du selv skal stå for at indberette til Skat, og der findes mange flere. Det er derfor en god ide at undersøge hvilke af dine udgifter der gør at du bliver berettiget til fradrag, for det kan i sidste ende handle om mange kr pr fradrag for dig.

Kontakt os hvis du har flere spørgsmål om din beregning af dine fradrag

Det kan være svært at finde ud af hvilke fradrag man har ret til, og vi håber at du har lært en smule mere om de forskellige fradrag. Vi ved godt at der findes mange flere fradrag og derfor råder vi dig til at prøve vores gratis guide som med simple spørgsmål kan fortælle dig om der findes andre fradrag som du kan få, for det kan dreje sig om mange kroner og dermed have stor betydning for din samlede økonomi.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.