Her er hvad du skal vide om Topskat 2021

Her er hvad du skal vide om Topskat 2021

I 2021 hæves grænsen for dem der betaler topskat til 544. 800 kr efter am bidrag.

I 2021 hæves grænsen for dem der betaler topskat til 544.800 kr efter am bidrag. Det betyder at hvis din månedsløn er højere end 49.350 kr skal du betale topskat i 2021. Der forventes at være omkring 435.000 personer, eller ca 8,7 procent af alle danskere, med en kapitalindkomst som gør at de skal betale topskat i 2021 og hvis du er en af dem der tjener mest, kan du læse videre her.

Personlig indkomst bestemmer om du skal betale topskat

Det er udelukkende din personlige indkomst der bestemmer om du ligger over eller under topskattegrænsen. Hvis du tjener mere end 49.350 kr om månededen skal du betale topskat.

Hvor meget betaler du så i topskat?

Topskatteprocenten ligger i 2021 på 15 procent, og det er værd at bemærke at det er beløbet som er over topskattegrænsen på 49.350 kr, eller 45.400 kr, efter am bidrag, som du skal betale topskat af.

Vær opmærksom på det skrå skatteloft

Reglerne om det skrå skatteloft betyder man maksimalt kan betale 52,06 procent samlet i skat. Det skrå skatteloft er et skatteloft som betyder at du maksimalt må få en beskatning på 52,06 procent når bundskat, kommuneskat, arbejdsmarkedsbidrag og topskat bliver lagt sammen. Derfor ender de færreste med at betale alle 15 procent i topskat.

Topskatten bliver således sænket hvis dine samlede skattesatser overstiger de 52,06 procent. De fleste der betaler topskat bliver ramt af det skrå skatteloft.

Kan det betale sig at gå ned i løn for at undgå at betale topskat?

Det er generelt svært at undgå for personer der betaler topskat at undgå at betale det, fordi det er størrelsen på ens indkomst som bestemmer det. Personer med høj personlig indkomst ville enten skulle gå ned i timer eller gå ned i løn, for at komme under topskattegrænsen og det vil sjældent kunne betale sig fra et økonomisk synspunkt.

Få danskere kan bruge deres pension til at undgå at betale topskat

Hvis du ligger lige omkring grænsen kan du dog overveje at indbetale et bidrag til din pension og dermed ryge under grænsen for personer der skal betale topskat. Det er dog i praksis meget få personer der kan gøre dette, fordi at din månedsløn skal ligge inden for det område der gør at du skal betale topskat, men din indkomst skal samtidig være lav nok til, at du kan komme under grænsen ved at indbetale til din pension.

Grænsen for topskat ændrer sig

Grænsen for topskat ændrer sig hvert år i Danmark

Det er værd at holde øje med topskattegrænsen hvis du har en personlig indkomst som betyder at du er i gruppen der skal betale topskat for den ændrer sig hvert år. Lidt flere betalte topskat i 2020, men fordi at grænsen rykkede sig sidste år, er der 10.000 færre personer der betaler topskat i 2o21 end der var personer der skulle betale topskat i 2021.

Generelt er der færre og færre danskere der betaler topskat i Danmark fordi at satsen for topskat er blevet hævet mere og mere de seneste år. I 2008 var der således over en million danskere der betalte til topskatten. Dengang var en personlig indkomst på 335. 800 kr før arbejdsmarkedsbidrag nok til at man var blandt de danskere der skulle betale til topskatten.

Over en tredjedel af alle danskere kommer på et tidspunkt til at betale topskat, så det kan betale sig at have styr på reglerne omkring topskat og hvad det betyder for dig og din indkomst.

TaxMate står klar til at hjælpe dig hvis du har spørgsmål til fradrag ved din topskat 2021

Hvis du har personlig indkomst der gør at du skal betale topskat i 2o21, eller bare generelt har spørgsmål om fradrag eller andre ting vedrørende din indkomst, så er vi klar til at hjælpe dig her hos TaxMate.

Der er mange årsager til at du kan få fradrag, bl.a. om du har en ægtefælle, hvor meget du indbetaler til din pension eller om du udlejer en lejlighed eller et sommerhus. Alt dette og meget mere, kan du høre mere om hvis du kontakter os.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.