Fradrag - kost og logi på din forretningsrejse

Fradrag - kost og logi på din forretningsrejse

Som en del af rejsefradraget kan du få fradrag for kost og logi. Dette kan du gøre hvis din arbejdsgiver ikke dækker dine udgifter.

Vi vil i nedenstående gennemgå reglerne for kost og logi, så du kan læse og finde ud af, om du kan spare penge i fradrag.

Hvad er en rejse ifølge Skat?

  • Du skal være væk hjemmefra i mere end 24 timer
  • Du må ikke overnatte i dit eget hjem
  • Din arbejdsplads må ikke dække dine udgifter
  • Du må ikke få skattefri rejsegodtgørelse
  • Du må ikke udleje din bolig, mens du er på rejse

Hvad er skattefri rejsegodtgørelse?

Skattefri rejsegodtgørelse kaldes også diæter, og er et beløb som din arbejdsgiver kan benytte skattefrit for at dække udgifter til din rejse. Størrelsen af skattefri rejsegodtgørelse er bestemt af Skat og satserne kan findes på deres hjemmeside.

Du kan få fradrag, når du ikke får rejsegodtgørelse

Hvis din arbejdsgiver ikke dækker dine udgifter eller får skattefri rejsegodtgørelse, så kan du få fradrag. Du skal selv indberette dit fradrag, så det er vigtigt at du kan dokumentere dine udgifter med kvitteringer eller via MobilePay.

Du kan også vælge at få fradrag ved hjælp af Skats standardsatser, som du finder på Skats hjemmeside.

Maks beløbet for rejsefradrag i 2021 er 29.300 kr. Overstiger dine udgifter dette beløb kan du desværre ikke få dækket resten ved hjælp af fradrag.

Du kan få fradrag for kost og småfornødenheder selvom din arbejdsplads dækker logi

Selvom din arbejdsplads dækker logi for dig, så kan du stadig få fradrag for småfornødenheder. Det kan du, hvis du har udgifter til småfornødenheder såsom kaffe, vand, aviser eller andet. Fradraget ligger på maksimalt 133 kr. pr. døgn. Udgifter der overstiger dette dækkes kun op til 133 kr.

Du kan få fradrag selvom du har fri kost på rejsen

Selvom du har fri kost på rejsen, i form af fri morgenmad eller fri frokost, så kan du stadig få fradrag for de måltider du selv dækker. Du skal bare huske at trække nogle procenter fra din daglig standardsats. Standardsatsen og procenterne kan du se på Skats hjemmeside.

Hvad hvis jeg er selvstændig?

Som selvstændig er der ingen beløbsgrænser, når du tager fradrag for dine dokumenterede udgifter. Hvis du benytter standardsatser er beløbsgrænsen på 29.300 kr. for selvstændige i 2021. Ved B-indkomst skal du ikke benytte standardsatserne, men bruge dine dokumenterede udgifter. Dette kan du blandt andet få hjælp til med TaxMate Freelance.

Du skal indberette dine fradrag til skat?

For at få rejsefradrag skal du selv indberette det til Skat. Hvis du er på mere end en forretningsrejse om året, er det en god ide at indberette det løbende, så man dermed ikke skal sidde med dokumentation om kost og logi, fra flere rejser på samme tid. Under rubrik 53 i din årsopgørelse kan du indberette alle dine udgifter, og det er også i rubrik 53 at du indberetter dine udgifter til småfornødenheder selvom dine andre udgifter er dækket af din arbejdsplads.

TaxMate er altid klar til at svare på flere spørgsmål om dine fradrag

Hvis du har flere spørgsmål om dit rejsefradrag, er du velkommen til at kontakte os, ligesom vi også er klar til at svare på spørgsmål om andre fradrag du måske har svært ved at gennemskue.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.