Information om tilbagebetaling af skat

Information om tilbagebetaling af skat

Er du en af dem som er bekymret for om, du skal have penge tilbage i skat eller ej?

Undgå restskat

Er du en af dem som er bekymret for om, du skal have penge tilbage i skat eller ej. Om du har indrapporteret rigtigt på din forskudsopgørelse eller at du har lavet en fejl der giver dig et skattesmæk - så er du ikke alene. Mange vil gerne vide:

  • hvornår får man skat tilbage
  • hvornår får man penge tilbage i skat
  • hvornår kan man se om man får penge tilbage i skat
  • hvornår får man overskydende skat tilbage
  • hvornår får man penge tilbage i skat hvis man skylder
  • Hvornår får mange penge tilbage i skat?

Det er nogle rigtig gode spørgsmål og viser at årsopgørelse skaber bekymringer i befolkningen. Din årsopgørelse 2020 bliver frigivet i marts 2021, og det er her, at du får at vide, om du skylder SKAT penge eller skal modtage penge fra SKAT. Vi vil gerne afhjælpe den bekymring og sikre at du ikke har en restskat, men at du i stedet får penge tilbage fra skat.

Ændre din forskudsopgørelse

Du kan på SKATs hjemmeside ændre din forskudsopgørelse, således at du sikre at du ikke skal betale restskat. Du tænker måske, at så længe du indtaster et højere beløb end hvad du forventer at tjene så skal du ikke betale restskat. Så enkelt er det dog desværre ikke. Det skyldes, at de fradrag du modtager har stor betydning. For nogle indkomstgrupper er det derfor bedre at sætte indkomsten lidt lavere end den faktiske, mens det for andre indkomstgrupper er omvendt.

Hvis du tjener under 370.000 kr. om året undgår du restskat ved at tilpasse din årsopgørelse, således at du indsætter en smule mindre end du faktisk tjener. Du skal dog ikke overgøre det. Tjener du mellem 370.000 og 570.000 er det ikke afgørende om du sætter den over eller under. Du skal i stedet prøve at ramme så præcis som muligt og bruge en af de andre løsninger beskrevet under. Tjener du over 570.000 og derved bevæger dig ind i topskatten, sikre du dig mod restskat ved at sætte din forskudsopgørelse en smule over din reelle indtægt.

Andre muligheder er at ændre nogle af dine fradrag. Det kunne fx være kørselsfradrag. Hvis du indtaster et mindre beløb på forskudsopgørelsen ii rubrikken for kørselsfradrag, kan du sikre dig at få penge tilbage, når du årsopgørelse. Hvis du fx sætter dit kørselsfradrag til 12.000 mindre end du er berettiget til, vil du få overskud svarende til ca. 3.000 på din årsopgørelse. Du har yderligere muligheden for, at bede din arbejdsgiver forhøje trækprocenten 1 gang om året.

Hvis uheldet er ude og du skal betale restskat bør du altid tjekke om du har overset nogle fradrag ved at benytte vores fradragsberegner.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.