Gå ikke glip af fradrag

Gå ikke glip af fradrag

Rigtig mange skattefradrag bliver ikke indrapporteret automatisk til SKAT. Det er derfor meget vigtigt, at du husker at kigge din årsopgørelse godt igennem.

Husk dine fradrag, når du skal betale skat tilbage

Rigtig mange skattefradrag bliver ikke indrapporteret automatisk til SKAT. Det er derfor meget vigtigt, at du husker at kigge din årsopgørelse godt igennem inden, du ligger den væk for året. Hvis du ikke selv vil bruge tid på at kigge årsopgørelsen igennem, hjælper TaxMate dig igennem hele processen hos skat.

Skal du have penge tilbage i skat?

Hvis du skal have penge tilbage fra skat, er det stadig en god ide at finde ud af, om du har fradrag til gode på årsopgørelsen. Mange glemmer, at de kan få fradrag for fx rejser og velgørende formål.

Du kan få fradrag for dine rejser

Meget få ved, at skat giver fradrag for rejser uanset om, du har betalt hele din rejse selv eller om din virksomhed har betalt det for dig. Det kræver bare, at du kender satserne for rejsefradrag og hvor lang tid, som du har været væk hjemmefra for at indberette dit rejsefradrag.

Kørselsfradrag er det mest almindelige fradrag på skats hjemmeside

Kørselsfradraget er et fradrag, der går igen hos rigtig mange danskere. Man modtager fradraget, hvis man har længere en 12 km på arbejde. Normalt får du dit skattefradrag for din kørsel automatisk på årsopgørelsen. Men skat har besluttet, at det på årsopgørelsen 2020 skal gøres manuelt - så du skal selv ind og taste for at få kørselsfradrag. Det skyldes at rigtig mange personer har arbejdet hjemme i forbindelse med corona-epidemien. Normalt angiver skat 6 sygedage eller hjemmearbejdsdage hvert år. Da dette ikke vil være retvisende for 2020 er praksis blevet ændret, så det bliver lidt mere besværligt at få kørselsfradrag på årsopgørelsen i 2020.

Pas på håndværkerfradraget - du kan nemt lave fejl

Håndværkerfradraget er et af de fradrag rigtig mange danskere glemmer at få indrapporteret rigtigt til skat. Reglerne på området gør det også en smule besværligt at finde hoved og hale i fradraget. Det er således ikke alle håndværkerydelser, der er fradragsberettiget. Du kan få håndværkerfradrag for ydelser, som omhandler grønne istandsættelser og energirenoveringer. Det er der ikke særlig mange der ved. Du kan altså ikke få fradrag for ganske almindelige håndværkerydelser. Derudover får du ikke skattefradrag for materialerne, så når du indrapportere dit fradrag på årsopgørelsen, skal det udelukkende være udgiften til arbejdskraften som du trækker fra. Rigtig mange laver fejl i deres indberetning til skat, hvilket en undersøgelse i skat viste meget tydeligt. Her fandt man at omkring 50% af de oplysninger man havde modtaget omkring håndværkerfradraget på årsopgørelsen var fejlagtige. Når du skal have lavet noget arbejde på din bolig, kan det være en god ide at at tjekke om det giver fradrag i din indkomst inden, at du beslutter om arbejdet skal udføres.

Fradrag for udgifter til a-kasse

Er du medlem af en a-kasse får du også fradrag. Hele din udgift til din a-kasse kan fratrækkes i din skattepligtige indkomst - det kalder man et ligningsmæssigtfradrag. Du kan få penge tilbage i skat fra din a-kasse, hvis den ikke i forvejen har angivet det korrekte beløb til skat. Du skal blot tjekke at beløbet i rubrik 50 på årsopgørelsen stemmer overens med dine udgifter til a-kassen. Så undgår du at betale skat, som du ikke er forpligtet til at betale.

Husk du kan få fradrag for donationer

Du kan få penge tilbage i skat, hvis du har doneret til velgørende organisationer. Første gang du betaler skal du opgive dit cpr-nummer, så den velgørende organisation kan indberette fradraget for dig. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har betalt via mobilepay, at organisationen ikke kan give dig dit fradrag automatisk. Læs mere her.

Opdater din forskudsopgørelse i løbet af året

Det kan godt betale sig at opdatere dine fradrag i løbet af året. Det kan du gøre på forskudsopgørelsen. Det hjælper dig til at betale skat korrekt i løbet af året, så du hverken får alt for mange penge tilbage i skat eller skal betale skat tilbage i slutningen af året. Forskudsopgørelsen hjælpe dig med at få en mere korrekt årsopgørelse.

Mange vil hellere betale for meget end for lidt

Rigtig mange danskere har de seneste år ønsket at betale mere i skat i løbet af året, for så i slutningen af året at få penge tilbage fra skat. Skat ønsker ikke at denne tendens fortsætter og overvejer, om de skal give folk negativ rente på det skat, som de betaler for meget. Hvis det gennemføres skal du sørge for at ramme relativt præcis på din forskudsopgørelse, så din årsopgørelse passer, når du modtager den. Se mere her.

Fradraget mange går glip af

Om du kan få penge tilbage i skat eller skal betale skat tilbage, har ingen betydning for vigtigheden i at få fradrag. Det er dine hårdt tjente penge, som du ikke får det ud af, som du er berettiget til. Hvis du ikke får indtastet alle dine fradrag, kan du betragte det som en donation til skat. Det kan du gøre på mange forskellige måder, hvis det er noget som du har lyst til. Rigtig mange danskere glemmer at få fradrag for rejser på årsopgørelsen.

Kan jeg få fradrag for gulvslibning?

Kan jeg trække udgifter til gulvslibning fra - svaret er nej, du kan ikke få fradrag for almindelige håndværkerydelser på årsopgørelsen. Så det har ikke en betydning for, hvor beløbet som du skal betale skat af.

Få fradrag nu!

Har du heller ikke styr på skat? Så kan det være en fordel at få hjælp. Kan du få hjælp af en person i din familie, kan det sommetider være en løsning. Ofte er dette dog ikke en særlig god løsning, da mange ofte tror, at de har bedre styr på skat, end de i virkeligheden har. Skat er ikke nemt, og du kan få skattesmæk, hvis du ikke får indrapporteret din skat korrekt på årsopgørelsen! Vi vil altid anbefale, at du bruger TaxMate til at finde dine fradrag. Det er en billig løsning, der sørger for, at du får din skat tilbage. Vi får mange spørgsmål som: kan du trække rengøring fra eller kan du trække udgifter i forbindelse med rejse fra? Første gang man beskæftiger sig med skat, når man fx lige er blevet 18 år kan være skræmmende. Kan du få fradrag for rejser eller kan du få fradrag for fitness center? Man skal bruge lang tid på at forstå de komplekse regler hos skat, hvorfor det oftest er bedre at få hjælp af nogle professionelle.

Skat du kan stole på

Når du har fået brugt TaxMate, har du i langt højere grad end før en skat, som du kan være tryg ved. Du har sandsynligvis fået langt flere fradrag og du har betalt mindre i skat. Skats hjemmeside kan være en god guide, men det er ofte meget kompliceret at forstå, og for mange kan det slet ikke betale sig at gå igang med at prøve at forstå systemet og skat.

Kan skat blive nemt?

Skat er nemt, når du benytter vores service. Fradrag du ikke vidste fandtes bliver indrapporteret til skat for dig. Så kan du vente på at dine fradrag bliver udbetalt af skat uden at skulle tænke mere over det.

Hvad bruger folk deres fradrag på?

Dine fradrag er personlige og går direkte ind på din konto. Derfor kan vi ikke se, hvad du bruger dine fradrag på. Flere af vores bruger har dog fortalt os, at de bruger deres fradrag på velgørende formål. Det gælder både, hvis du er 18 år eller 70 år.

Få kørselsfradrag uden at skulle regne

Du kan meget nemt få dit kørselsfradrag hos os, uden at skulle lave en eneste beregning - så ja skat kan være nemt. Får du skattefradrag automatisk eller har du selv indtastet et fradrag, skal du ikke betale noget for disse fradrag. Du kan altså trygt bruge os, selvom du allerede har lavet din skat.

Kan man undgå at betale skat?

Nej, du kan ikke undgå at betale skat, og du bør aldrig prøve at lade være! Men du skal selvfølgelig heller ikke betale for meget i skat. Du undgår at betale for meget skat ved at få hjælp. Du kan selvfølgelig prøve at gøre det selv, men det er både tidskrævende og kan for nogle være en umulig opgave. Du kan finde meget hjælp ved at betale for det, og pludselig kan skat blive nemt for dig lige som det er for alle vores brugere.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.