Hvad betyder at trække fra i skat?

Hvad betyder at trække fra i skat?

Når vi bruger udtrykket "at trække fra i skat", er der mange der ikke ved, hvad der bliver snakket om.

Når du kan trække noget fra i skat, betyder det at du kan få fradrag for nogle af dine udgifter. Det bruges især af selvstændige erhvervsdrivende, som får nogle skattemæssige fordele når de opretter en virksomhed.

Du kan få fradrag, når du har en virksomhed

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, får du nogle skattemæssige fordele. Du kan få fradrag for mange af dine udgifter, og derfor er det vigtigt, at du kender reglerne for fradragsberettigede udgifter.

Hvilke udgifter kan du trække fra i skat?

Når du har en virksomhed kan du have forskellige udgifter til materialer, inventar og andet, som er vigtige for at holde virksomheden kørende.

Det kan også være at du driver en lille virksomhed ved siden af dit arbejde, og dermed får B-indkomst. Det vigtige er her, at du har et regnskab som selvstændig erhvervsdrivende og det betyder at du kan få fradrag.

Følgende udgifter kan du trække fra i skat:

  • Inventar, (computere, møbler og andre maskiner)
  • Internet og telefon
  • Varekøb (Varer du skal sælge)
  • Udgifter til revisor og advokat
  • Leje af kontor
  • Udgifter til vand, el og varme
  • Udgifter til vedligeholdelse
  • Udgifter til forsikringer

Derudover kan du trække udgifter til repræsentation fra i skat. Det vil sige udgifter til mad, drikke og gaver. Det kan eksempelvis være at du skal holde møde på en restaurant, så kan du få fradrag for 25 procent af dine udgifter.

Udgifter til marketing og reklamer kan du også trække fra i skat.

Udgifter til privat brug kan du ikke trække fra

Det er vigtigt at du skelner mellem udgifter til privat brug og udgifter til virksomheden. For hvis det kun er til privat brug vil du ikke kunne trække det fra i skat, selvom du arbejder fra hjemmet. Du skal kunne bevise, at dine udgifter er til din virksomhed og til hjemmet.

Hvis din udgift både er til erhvervsmæssig og privat brug, kan du trække den andel du bruger til virksomheden fra i skat. Det kan eksempelvis være du har en telefon du både bruger når du er på arbejde og har fri. Hvis dette er tilfældet, så er du berettiget til fradrag for halvdelen af udgifterne til din telefon, og det kan du trække fra i skat.

Du indberetter dine fradrag i dit regnskab

Når du har din egen virksomhed skal du lave et regnskab og det er i dette regnskab, at du kan skrive udgifterne som du kan trække fra i skat. På den måde bliver det indberettet til skat, og dine fradrag bliver automatisk trukket fra din skat. Det er vigtigt, at du kan dokumentere udgifterne, for du kan ikke få fradrag for dem, hvis ikke du kan vise at det er til virksomheden og ikke til privat brug.

Andre fradrag skal skrives på årsopgørelsen, så hvis du eksempelvis har haft håndværkere derhjemme og arbejder hjemmefra, så kan du ikke trække det fra i skat. Til gengæld kan du få håndværkerfradrag og det indberetter du på årsopgørelsen.

Læs mere om fradrag og andre skatteregler på vores side

Vi håber, at du blev klogere på begrebet "at trække fra i skat", og hvad du kan gøre som selvstændig erhvervsdrivende. Din virksomhed kan spare mange penge hvis du har styr på skattereglerne.

0 kommentarer

Kommentarer er slået fra på dette indlæg

Lignende indlæg

Her kan du finde yderligere inspiration.